Maatwerk in Muziek!


• Top artiesten
• Jarenlange ervaring
• Passie voor muziek
• Samengesteld naar uw wens
• Gegarandeerd genieten!

AMS (Bram Smeele) biedt op deze manier altijd:
“maatwerk in muziek”  
Klik hier voor meer informatie. 
 

Biografie Bram Smeele

Op de leeftijd van 15 jaar startte ik met het bespelen van slagwerk. Vanaf 1980 studeerde ik aan de Rotterdamse muziekschool onder leiding van Henk Hemmes en Henk v.d. Schalk (Mini & Maxi). Mede door deze studie en mijn interesse ontwikkelde mijn kennis in een stroomversnelling.

Na 4 jaarstudie, ben ik mij meer gaan oriënteren op de praktische kant van het muziek maken.Dit onder begeleiding van professionele drummers als Juan van Emmerloot, Hans Cleuver, Erik Ineke (Kon.Conservatorium Den Haag), Kim Plainfield (Drummers Collective New York), Peter Berk (Conservatorium Zwolle).

Ook studio-werk is mij niet onbekend in de afgelopen jaren heb ik verscheidene opdrachten heb gehad en op tal van demo opnamen meegespeeld.

Na mijn tijd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Rotterdams conservatorium werd ik genoodzaakt het vak in te gaan en heb voornamelijk veel sessie-werk gedaan en inval-werk bij verschillende orkesten,onder andere Big Bands en een aantal musicals Jesus Christ Superstar, Slide Dans Projecten Heerlen. Naast invallen bij orkesten ben ik mijn eigen groepen gaan oprichten en gaf de voorkeur aan een breed reportoire, in 1990 richte ik Jazzcapade (jazz trio) op en had een vaste sessie in den Haag. De sessies kende vele gasten uit het hedendaagse jazz cirquit bijv. Marius Beets, Fee Claasen, Peter Beets, Udo van Boven en Marietta Aprea, om er maar een paar te noemen. Naast het jazz trio ontstond er een Jazz Kwartet met als vaste zangeressen Judith Nijland en Marietta Aprea.

Om de rekeningen te betalen richte ik Jerboa op. Jerboa was een commercieel orkest en werkte voornamelijk op bedrijf feesten en in het evenementen circuit.

Jerboa speelde in verschillende formaties, van kwartet tot 10-mans formatie.

Na 5 jaar succes vol Jerboa te hebben weg geboekt werd het tijd om nieuwe uitdagingen te zoeken en nam ik de band Go Yellow over. Van oorsprong een band van Joseph Custers maar wegens omstandigheden kon hij de band niet meer runnen. Binnen 3 maanden draaide de band weer volop en, met een groep top muziekanten werd de band beter en professioneler dan ooit.

In 1998 werd ik gevraagd in te vallen bij The Royal Dutch Disco Philharmonic een 18 koppige disco formatie waar ik uiteindelijk als vaste drummer kon werken. Het bleek toch moeilijk om dit grote orkest aan het werk te houden en ik besloot toen het management over te nemen en het orkest nieuw leven in te blazen. Al snel bleek dat dat alleen niet zou gaan en besloot samen te gaan werken met Manon van Hoof. Samen is het ons gelukt om The Royal Dutch Disco Philharmonic weg te zetten op de bekende podia en feesten in Nederland zoals bijvoorbeeld De Melkweg Amsterdam, Nieuwe Pul Uden, Beurs van Berlage Amsterdam maar ook op feesten zoals Grolsch Film Première en de Film Festival film 'By the Sea'.

Het concept werd nog meer uitgebreid en resulteerde in “Combi Combo’s”maatwerk in muziek. Bands als Go yellow,The Heart of Soul, High5, Hart en Ziel en Jazzcapade + One werden op de kaart gezet. Maat werk in muziek werd een feit, met een groep vaste muziekanten leveren wij maatwerk in de breedste zin van het woord.

Het begeleiden van artiesten stond de bands op het lijf geschreven, met succes begeleiden wij o.a The Tramps en Big Black en Beautiful.

Tijdens al het geregel en optredens studeerde ik aan het conservatorium en behaalde mijn Bachelors en Masters slagwerk lichte muziek. Om het lesgeven nog meer draagvlak te geven behaalde ik in 2009 mijn Masters schoolmuziek.

Ik was nog niet uitgestudeerd en wilde meer, New York was de plek en ik studeerde aan het Drummers collective in New York. Met workshops van de groten zoals, Steve Smith, Dave Weckl en Kim plainfield ging er weer een nieuwe wereld open. Een scala aan TOP docenten op het DC bracht mij weer op een nieuw level en kon ik aan mijn “Skills”werken.

Naast de vaste bands ben ik freelance drummer en speel ik geregeld in een crazy piano concept.

Het massale drumles geven heb ik achter mij gelaten en geef nu cursussen op aanvraag.

Heel specifiek met iemand werken aan dat wat ze nodig hebben. The working drummer (of Muzikant) is een onderdeel van zo’n cursus. Of simpel gezegd hoe overleef ik als muzikant.

Achtergrond soft pop

Wedding

Dance classics/Disco

Nederlands

All-round

DJ's

Maatwerk in Muziek (AMS Productions) - Jan Tinbergentstraat 24 - 2811 DZ - Reeuwijk - T +31 (0)6 24889916  - info@maatwerkinmuziek.nl